С 25% ще скочат данните за заразените с COVID-19 с отчитането и

...
С 25% ще скочат данните за заразените с COVID-19 с отчитането и
Коментари Харесай

С 25% ще скочат данните за заразените с COVID-19 с отчитането и на антигенните тестове |

С 25% ще скочат данните за инфектираните с COVID-19 с отчитането и на антигенните проби в единната система, предвижда доктор Недялко Калъчев, притежател на верига лаборатории по БНР.

„ След като антигенните проби бяха признати от надзорните органи и сертифицирани, те са много надеждни, доста рядко са фалшиво-положителните резултати при тях “, уточни той и добави, че резултатите от тези проби и досега са били въвеждани в системата от лабораториите, само че не са влизали в статистиката.

Той предложи на хората, които са контактни, да не си вършат антигенен тест, защото е безсмислено. По думите му те би трябвало да се изследват с PCR. Същевременно тези, които са със признаци, даже при негативен антигенен тест, би трябвало да си създадат PCR, с цел да се удостовери диагнозата им.

Д-р Калъчев разяснява, че от дълго време са разбрали, че има опити за подправяне на лабораторни резултати на PCR проби, още когато Гърция изиска такива проби за влизане в страната.

" Променихме тогава типа на хартията, холограмен стикер, сложихме връзка с базата данни, което не беше доста редно на подобен вид резултат ", изясни специалистът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР